Sådan fjerner du henna fra øjenbryn

Hennaer er nogle af de mest populære makeup-trends, der findes. Det er også et af de ældste kosmetiske produkter, der bruges, da folk også brugte det i gamle dage. Det er et naturligt fremstillet pigment, der bruges til farvning af huden. Det accepteres, at henna er sikrere end andre produkter, der kunne være farlige efter længere tids brug. Der er mange forskellige typer, der er tilgængelige derude, men det, de fleste af os kender, er henna til øjenbryn. Det bringer rigdom og dybde til dine øjenbryn, så de ser naturligt farvede og glødende ud. Men uanset hvor godt det ligner, kommer det ikke uden risici, hvilket er, hvorfor du skal vide, hvordan du fjerner det ordentligt og sikkert.

Hvorfor fjerne henna?

De fleste mennesker vælger at fjerne henna fra øjenbrynene, selv om de virkelig har ønsket at føje det til deres udseende for at fremhæve deres egen skønhed. Det kan være irriterende at se for mindeværdige, og sandsynligheden for en uønsket skygger på øjenbrynet er så højt, at det ikke er værd at værdsætte. Desuden sker det ofte, at en skygge fra hennaen ikke bliver så mørk som ønsket, da det forvandler sig til en brunsorange, som ikke meget af de becijser. I dette tilfælde er det nødvendigt at fjerne henna. Nogle gange udføres omplantning for at optimere eller ændre øjenbrynenes form. I disse tilfælde beklædes øjenbrynene med henna, så det kan laves som et maleri, der giver et mere nøjagtigt resultat.

Hvordan fjerner man henna fra øjenbryn?

Der er mange forskellige metoder, du kan prøve for at fjerne henna fra øjenbrynene. Nogle er mere effektive end andre, afhængig af den type henna, der blev brugt. Her er nogle af de bedste måder at fjerne henna fra dine øjenbryn:

1. Æblecidereddike

Æblecidereddike har en naturlig syrealse og kan være effektiv til at opløse henna pigment. Det vil også forhindre, at øjenbrynene bliver tørre, fordi det indeholder nærende ingredienser. Bland 1 del æblecidereddike med 1 del vand, og påfør et tyndt lag på de berørte områder. Lad det sidde i 10-15 minutter. Fjern det med en vatpind og skyl øjenbrynene med vand. Gentag dette to eller tre gange om dagen.

2. Honning og citronsaft

En anden sikker og effektiv metode til fjernelse af henna er at lave en maske lidt honning ogcitronsaft. Citronsaft har syrlinger, som kan ødelægge den sorte farve, og samtidig hjælper honning også med at berolige hudreaktioner. Bland citronsaft og honning i lige dele og påfør det på dine øjenbryn. Lad det være i cirka 10-15 minutter, før du vasker det af med køligt vand. Gentag denne proces to eller tre gange om dagen, indtil hennaerne er væk.

3. Oliebaserede produkter

Olivenolie eller mandelolie kan også bruges til at opløse henna effektivt. Olien bryder ned hennaen og får det pigment til at glide af din hud. Olierne har også beroligende egenskaber, der hjælper med at holde øjenbrynene fugtige. Påfør et lag olie på dine øjenbryn, og lad det sidde i 10-15 minutter. Fjern det med en vatpind og skyll det af med koldt vand. Gentag denne proces to eller tre gange om dagen.

4. Salicylsyre Gel

Salicylsyre Gel er et andet produkt, der kan være effektivt til at fjerne henna. Det er et medicinsk stof, der er kendt for at hjælpe med at fjerne øjenvippefarve, og det kan også bruges til at fjerne henna. Tag et lille stykke gel og bland det med et par dråber vand. Brug det derefter direkte til de berørte områder i dine øjenbryn, og lad det sidde i 5-7 minutter. Skyl det af med køligt vand og gentag det to eller tre gange om dagen.

5. Glycolsyre Gel

Glycolsyre Gel er et populært produkt, der bruges til at fjerne øjenbrynfarvene mørkere og lyser. Det er et effektivt middel til fjernelse af henna. Det hjælper også med at forhindre, at øjenbrynene bliver tørre og revne. Bland et lille stykke gel med et par dråber vand og påfør det direkte til øjenbrynene. Lad det sidde i 3-4 minutter og skyl det derefter af med køligt vand. Gentag denne proces to eller tre gange om dagen, indtil henna er fjernet.

6. Vitamin E Olie

Vitamin E Olie er en anden naturlig måde at opløse pigmenter og hjælpe med at fjerne henna. Det hjælper også med at forhindre, at huden bliver tør eller revnet. Påfør et lag vitamin E Olie direkte på øjenbrynene. Lad det sidde i 10-15 minutter før du skyller det af med køligt vand. Gentag denne proces to eller tre gange om dagen, indtil henna er helt fjernet.

Forebyggelse

For at undgå de trælse og tidskrævende fjernelsesprocesser er det bedst at forberede øjenbrynene korrekt, inden du begynder at bruge henna. Sørg for at rense øjenbrynene grundigt, før du påfører henna. Brug en øjencreme, brug øjencreme og fugt øjenbrynene med en fuktighedsmiddel, så øjenbrynene er glatte og fugtede. Dette gør det lettere at