Påføringen er vigtig! Hvad siger staven om mascaraen?

Hvad lægger du mærke til når du køber en ny mascara? For mange kvinder, er det vigtigste børsten, da den i høj grad påvirker den endelige efekt. Tjek her hvad staven på mascaraen kan fortælle dig!

Det er blevet bevist at mascaraen er en af de få produkter som vi køber uden at bemærke dens komposition. Effekterne er vigtigere og disse gives af en velformet applikator. Derfor er det godt at vide hvilke funktioner de forskellige typer børster har. Find ud af hvordan de virker før du træffer et valg.

Bredt udvalg

Der er ikke nogen universel mascara, men der er nogle der giver optimale effekter. Der er dog altid nogen der forventer et andet resultat eller hvor deres vippers behov ikke passer til produktet. Det er på grund af vores forskelle og modsatrettede krav, at forskellige typer mascarastave er blevet lavet. Hvilken er den bedste?

Typer af stave i mascaraer

Generelt set, så bliver mascaraer primært inddelt i dem med silikone- og nylonbørster. Stave med faktiske børster er langsomt ved at blive et levn fra fortiden, da silikone virker til at være et bedre materiale – det er mere fleksibelt, irriterer ikke huden og er hypoallergent. Stavene kan dog også inddeles efter størrelse, form og figur. Her er de mest populære:

  • Simpel børste med børster af samme længde. Generelt set, så er den ret tynd for at kunne passe til forskellige øjenstørrelser. Den virker godt hvis der ikke er noget behov for meget volumen og mascaraen kun skal fortykke, adskille og forlænge vipperne en lille smule. Dette er helt sikkert en klassiker blandt applikatorerne.
  • Meget stor og tyk børste. Den er lavet til kvinder med store øjne og lange vipper der har brug for maksimal fortykkelse og volumen. En stor børste betyder mere mascara og mere udtryksfulde effekter, men også en højere risiko for klumpede vipper.
  • Smal børste. Staven med spidse og lidt større ender virker godt for dem med tynde og sparsomme vipper. Den har nemt ved at nå øjenkrogene uden at overbebyrde vipperne.
  • Kurvet børste. Denne løsning, med en klassisk stav der er lidt bøjet, er perfekt for folk der gerne vil have fine, bøjede øjenvipper. Denne form for applikator gør påføringen nemmere.
  • Lille kugleformet børste. Der er ikke mange mascaraer på markedet med sådan en specifik stav, da påføringen er ret besværlig. Det er ikke nemt at skifte til den kugleformede børste, og de naturlige og delikate effekter den giver er ikke besværet værd.
  • Børste med smal ende. Mascaraer med børster af forskellige længder er helt klart de bedste. De kortere i enden tillader dig at nå de mindste hår i øjenkrogene. Midterdelen giver volumen, længde og klarhed.
  • Mascara formet som en kam. Mascaraer med sådan en børste (som faktisk er en kam) er også en sjældenhed. Generelt foretrækker vi stave med børster over det hele, da det er nemmere at bruge dem. Ulempen ved denne børste er, at den kun friserer vores vipper.