Oliering af øjenvipperne – det ældgamle ritual i en moderne version

Oliering af vipperne er ikke lige så populært som håroliering, som er en behandling der handler om at påføre naturlige olier på hår og hovedbund for at nære, fugte og genopbygge det. Den lave popularitet når det gælder oliebehandling af vipperne, er på grund af effekterne der kan opnås – de er ikke lige så spektakulære og nemme at bemærke som virkningen fra en hårbehandling. Faktisk så kan øjenvipper også udnytte fordelen ved denne procedure. Naturlige olier er trods alt en perfekt kur der forstærker og accelererer hårvæksten. Ønsker du tykke og stærke øjenvipper? Prøv at give olier et forsøg og giv et boost til dine vippers skønhed.

Hvad omhandler oliering af vipperne?

Som nævnt ovenover, kan oliebehandling af vipperne sammenlignes med håroliering. En naturlig og koldpresset olie kan påføres til øjenvipperne. Den eneste forskel mellem procedurerne er dog at der ikke er nogen pointe i at fjerne olie fra vipperne da det foregår under hårolieringen. Det er bedre at dække vipperne med en olie ved sengetid før man sover. Så vil olien have nok tid til at trænge ind i vipperne og nære dem natten over.

Oliering af øjenvipperne bør ikke udføres i løbet af dagen. Den fedtede olie er ikke den bedste primer før man laver sin morgenmake-up. Den kan få mascaraen til at falde fra vipperne da produktet ikke kan få fat. Derudover kan en olie komme ind i øjnene fordi vi blinker og gnider øjenlågene ubevidst i løbet af dagen, og så kan olien komme i kontakt med huden.

Samlet set, så er det bedst at påføre olier til øjenvipperne om aftenen. Hvorfor skal man overhovedet udføre oliering af øjenvipperne? Hvad indeholder de naturlige olier der gør dem så gode til hår, øjenvipper og negle?

Hvordan påvirker olierne øjenvipper og hår?

Naturlige, koldpressede og ikke-raffinerede olier (så ikke madlavningsolier som vi bruger til mad) er værdifulde kilder til fedtsyrer, phytosteroler, flavonoider, vitaminer og mineraler. De indeholder heller ikke syntetiske ingredienser, parabener eller andre komponenter der irriterer huden.

Derse molekyler påvirker både de indre og ydre overflader af vipperne. De trænger ind i de indre strukturer for at fikse alle mikroskopiske skader og reparere håret fra indersiden. Det er værd at vide, at oliemolekylerne er i stand til at justere deres form så de kan trænge dybt ind i kutikulaen af keratin. Takket være denne evne, kan håret få den ypperste pleje.

Både olier og oliering af vipperne kræver ikke at man har masser af viden angående hårets porøsitet, men det er værd at finde ud af hvilke olier der har de fleste vitmainer, hvilken olie der er en kur mod enormt tørre vipper, og hvilke der beskytter, leverer glans og intensiverer farven.

Hvilke olier skal man vælge til pleje af øjenvipperne?

Basalt set, kan oliering af vipperne udføres med enhver olie, men hvis du ønsker at opnå en bestemt effekt og få mest muligt ud af behandlingen, så find en olie der indeholder den største mængde nærende ingredienser. Her er der tre fine olier der kan bruges til at pleje øjenvipperne:

  • castorolie – naturligvis er dette den første olie man tænker på når man taler om håroliering. Det blev trods alt brugt af vores oldemødre til at accelerere hårvæksten. Desværre hang denne her hurtigere hårforlængelse forbundet med hårets naturlige livscyklus i stedet for oliens kvaliteter. Uanset hvad, kan det ikke siges at castorolie ikke er en god balsam – den beskytter vipperne mod skader. Derudover kan castorolie gøre vipperne mørkere.
  • arganolie – dette er uden tvivl en potent ingrediens når det gælder hår- og kropspleje. Det er godt til moden hud, reducerer synligheden af fine linjer, og forkæler både hår, vipper og bryn. Arganolie bekæmper krus og leverer varmebeskyttelse. Af denne årsag, er arganolie et perfekt plejeprodukt der bruges både om vinteren, hvor vi bruger mest af vores tid i opvarmede rum, og om sommeren hvor temperaturen er ret høj.
  • avocadolie – et super plejeprodukt til øjenvipper og hår. Avocadoolie anses for at være en “superolie” da det indeholder 7 vitaminer og fedtsyrer, flavonoider, phytosteroler og squalen. Det er en god vitaminbehandling for hår, øjenvipper og negle.

Et alternativ til naturlige olier

Naturlige olier udgør helt bestemt en effektiv behandling der hjælper på tilstanden af hår, øjenvipper og øjenbryn. Desværre er oliering af øjenvipper ret tidskrævende, hvilket betyder at man skal vente længe før effekterne bliver tilfredsstillende. Det er en producedure der tager et par måneder og kræver hyppig påføring af olie hver dag ved sengetid.

Hvis du gerne vil nære og forstærke øjenvipperne hurtigere, så vælg en øjenvippeserum. Det er en farveløs væske der skal påføres langs den øvre og nedre vippekant. En øjenvippeserum accelererer vippernes vækst og forstærker hårsækkene, så man kan håndtere problemer med hårtab. Den bedste øjenvippeserum virker indenfor en måned. Effekterne af behandlingen kan ses i form af stærkere og tykkere øjenvipper.