Øjenvippebukkere – hvilke skal man vælge og hvordan skal man bruge dem?

Øjenvippebukkere hjælper med at opnå en spektakulær effekt med krøl, fortykkelse og forlængelse af vipperne. Takket være dette, virker dine øjne større. Dog kan den forkert valgte øjenvippebukker ikke give dig de effekter du forventer, og kan yderligere svække og skade vipperne. Som konsekvens, vil dine øjenvippe begynde at blive skrøbelige og falde ud. Selvom øjenvippebukkere kan virke nyttige, så skal man være opmærksom på hvilken man bør vælge og hvordan man skal bruge det. Hvilke typer findes der af øjenvippebukkere og ødelægger de rent faktisk vipperne?

Øjenvippebukker – typer

Der er basalt set to typer af vippebukkere: mekaniske og opvarmede, men begge har nogle underkategorier. Generelt set, så er mekaniske vippebukkere billigere mens de elektriske er mere effektive.

Typer af øjenvippebukkere

 • Mekaniske øjenvippebukkere
  Mekaniske vippebukkere kan variere i størrelse (smalle eller bredde) og materialer (plastik eller metal). Det er godt at prøve nogle bukkere af metal med aftagelige silikone- eller gummipuder, da de er mere sikre for vipperne og generelt holder i længere tid. Øjenvippebukkere i plastik har ikke disse egenskaber. De er ustabile og effekten er ikke ligefrem spektakulær. Derudover kan de også knække dine øjenvipper.
 • Opvarmede øjenvippebukkere
  Opvarmede øjenvippebukkere er enten minibukkere eller klassiske vippebukkere med batteri. Uanset form, så virker de på nøjagtig samme måde: de varmer en smule op efter de bliver tændt og giver en langtidsholdbar effekt med buk på vipperne – den varer længere end nogle af de mekaniske vippebukkere.
  Et andet kriterie for at vælge en øjenvippebukker, er dets størrelse. Den mere bekvemme og mere effektive, er de versioner der dækker alle vipperne på én gang. Formen på vippebukkeren er lige så vigtig; dem med afrundede spidser giver en mere naturlig effekt end dem med kantede ender.

Øjenvippebukker – hvordan bruger man den?

Hvis du har formået at vælge den rette vippebukker for dig, så har du taget det første skridt. Den næste er lige så vigtig: du skal lære hvordan du bruger det. En forkert brugt vippebukker kan helt sikkert forværre tilstanden af vipperne. Hvis du vælger den opvarmede bukker, så bør pakken inkludere et instruktionshæfte. De almindelige opvarmede vippebukkere bruges på samme måde som mascara. Den eneste forskel er effekten – dine vipper bukkes i stedet for at blive dækket af mascara. Uanset type, så hvis bukkeren har en klassisk form, så er den lidt mere besværlig at bruge. Af denne årsag, så bør du kende de følgende regler.

 1. Brug vippebukkeren før du påfører mascara. Ellers vil voksen i mascaraen klistre sig til vippebukkeren og øjenvipperne vil også hænge fast.
 2. Hvis dine øjenvipper er stive og tykke, så er det en god idé at opvarme vippebukkeren med varm luft fra f.eks. en hårtørrer. Men tjek at vippebukkeren ikke er for varm, for det kan brænde dine vipper og øjenlåg.
 3. Sørg for at hånden du holderen bukkeren i, er helt rolig. Hvis din hånd ryster, vil bevægelserne ikke være nøjagtige og kan ødelægge øjenvipperne. For at forebygge dette, så placer din hånd på din kind for at få lidt stabilitet.
 4. Brug ikke øjenvippebukkeren når du kører, selv hvis du venter på grønt lys, uanset om du er chaufføren eller ej. Hvis bilen pludselig rykker sig, så kan du skade eller knække dine vipper.
 5. 5. Det anbefales at bruge vippebukkeren med din tommelfinger og langefinger, da det giver dig mere kontrol over processen. Men hvis du ønsker at bruge din pegefinger, så gør det.
 6. 6. Krøl dine vipper over flere stadier. Klem ned på dine vipper i et par sekunder, men ikke mere end 10 sekunder, ellers vil vipperne blive unaturligt bukkede. Placer vippebukkeren så tæt på rødderne af dine øjenvipper som muligt, klem ned og vent, og flyt så ned og gentag proceduren indtil du får den ønskede effekt.
 7. 7. Øjenvippebukkeren er beregnet til at krølle kun den øvre vippekant; den nedre kant er naturligt bukket så der er ingen grund til at forstyrre denne proces.

Er øjenvippebukkere dårlige for dine vipper?

Hvis den er omhyggeligt udvalg og bruges fornuftigt, så vil en øjenvippebukker af høj kvalitet ikke skade vipperne. Men i tilfælde af de mekaniske øjenvippebukkere, så sørg for at gummipuden er præcis i det område hvor øjenvipperne er placeret. Denne beskyttelse er meget vigtig da den skåner vipperne lidt. Derudover anbefales øjenvippebukkere i plastik ikke, da effekterne ikke er lige så gode. For at undgå at brænde vipperne og øjenlågene, så brug ikke vippebukkere der er for varme. Generelt, så burde vippebukkere ikke selv ødelægge vipperne, men det er derimod brugeren der oftest gør det. Den mest alvorlige fejl er, at bruge en vippebukker der er snavset til af mascara. Konsekvenserne kan være svækkelse eller tab af øjenvipperne.