Hvordan vælger man en øjenvippebukker? Se listen over øjenvippebukkere her

En øjenvippebukker krøller vipperne og får vores øjne til at se større ud. Forkerte typer eller forkert brug vil ikke forbedre udseendet af vores vipper og vil også svække feres tilstand. Så hvordan vælger vi øjenvippebukkere og hvilke typer findes der? Hvad er forskellene mellem mekaniske og opvarmede bukkere? Kan de ødelægge dine øjenvipper?

Øjenvippebukker – typer

Mekaniske og opvarmede øjenvippebukkere er to basale typer af vippebukkere.

 • Mekaniske øjenvippebukkere
  Udvalget er enormt her. Individuelle modeller adskiller sig i størrelse (der er smallere og bredere bukkere) og materialet de er lavet af (plastik og metal). Generelt set, så er dem i metal sikrere for øjenvipperne og giver langtidsholbare resultater. Endnu en fordel ved dem, er muligheden for at erstatte silikone- eller gummipuderne. De mindst anvendelige og effektive er vippebukkere i plastik der svækker og brækker dine vipper.
 • Opvarmede øjenvippebukkere
  Dette er et almindelige navn for mini-bukkere og klassiske batteriopererede øjenvippebukkere. De opvarmes en smule, krøller vipperne og giver langtidsholdbar effekt – den varer længere end effekten fra en mekanisk vippebukker.
  Størrelsen på værktøjet er lige så vigtigt. Vippebukkerne der dækker hele den øvre vippekant på én gang er mere komfortable at bruge og mere effektive end dem der kræver at man rykker rundt på vippebukkeren. Hvad angår formen, så giver øjenvippebukkere med afrundende ender en mere naturlig effekt end dem med firkantede.

Øjenvippebukker – hvordan bruger man den?

Nu hvor vi har fået styr på hvilke typer der findes, så er det på høje tid at lære hvordan man bruger vippebukkeren. Det er meget vigtigt da forkert brugte værktøjer kan forværre tilstanden af dine vipper i et stort omfang.

Den opvarmede vippebukker bør også have et instruktionshæfte. Man bruger den lidt på samme måde som en mascara, men i stedet for at påføre farve, så krøller den håret. Mekaniske og batteriopererede vippebukkere er mere komplicerede at bruge. For at opnå de ønskede effekter, skal du følge et par enkelte regler:

 1. De mekaniske vippebukker bør altid bruges før mascara. Hvorfor? Fordi voksen i mascara kan klistre til værktøjet, og så kan vipperne også klistre på den.
 2. Hvis dine øjenvipper er stive og tykke, kan du opvarme en meknaisk vippebukker i metal med lidt varm luft fra f.eks. en hårtørrer. Sørg for at den ikke er for varm, så du ikke brænder øjenlågene. Det er rigeligt hvis den bare er lidt varm.
 3. Hold godt fast på værktøjet. Hvis din hånd ryster, så kan du knække dine vipper ved et uheld. For at forhindre dette, er det en god idé at lægge din hånd på kinden.
 4. Den bedste måde at bruge vippebukkeren på, er med din tommel- og langefinger, da det giver dig mere kontrol over processen. Men hvis du foretrækker at bruge din pegefinger, så hold dig til det.
 5. Buk dine vipper i flere stadier. Vippebukkeren bør klemmes ned på dine vipper i et par sekunder (ikke mere end 10). Placer værktøjet så tæt på vippekanten som muligt, klem ned og vent. Gentag herefter proceduren.
 6. Der er intet behov for at krølle de nederste vipper, da de allerede er naturligt krøllede.

Ødelægger vippebukkeren dine øjenvipper?

En omhyggelig udvalgt og nænsomt brugt vippebukker vil ikke forværre tilstanden af øjenvipperne. For at træffe det rette valg, så læg mærke til et par aspekter:

 • En mekanisk vippebukker bør have en gummipude på det sted hvor den klemmer øjenvipperne. Puden laver stødabsorbering der beskytter øjenvipperne mod skader.
 • Det er ikke værd at bruge øjenvippebukkere i plastik da det er ustabilt.
 • Når man bruger en opvarmet vippebukker, så er det vigtigt at den ikke bliver for varm. Ellers vil vi brænde vores vipper og øjenlåg.
 • Brug aldrig vippebukkeren efter du har påført mascara. Det kan forårsage tab af øjenvipper.

Mekaniske og opvarmede vippebukkere – pris

Generelt set, så er elektriske vippebukkere mere end tre gange så dyre som de mekaniske, men også mere effektive og hurtigere i brug. Uanset hvad, så bør hver kvinder selv træffe en beslutning om hvilken type vippebukker hun bedst kan lide.